Un tânăr care a stat faţă în faţă cu atacatorul din Norvegia a reuşit să scape "acoperindu-se de cadavre"

Autor: Mihai SCHIAU 23.07.2011

Un tânăr care a supravieţuit atacului armat de pe insula Utoya, soldat cu 80 de morţi, spune că este încă în viaţă pentru că s-a prefăcut că e mort. Într-un interviu acordat pentru CNN, Adrian Pracon (21 de ani) a declarat că s-a acoperit cu cadavrele celor din jur şi astfel a reuşit să scape, fiind rănit în umăr.

"Eu şi alţi doi oameni am scăpat pentru că ne-am aruncat la pământ şi ne-am acoperit cu cadavrele din jur, făcând pe morţii", a declarat Pracon, din camera sa de spital. "I-am simţit respiraţia (n.r. atacatorului de 32 de ani), îl puteam auzi cum păşeşte", rememorează clipele de groază supravieţuitorul.
Pracon spune că el, alături de mulţi dintre ceilalţi 700 de oameni care se aflau pe insulă, erau strânşi într-o încăpere uriaşă, unde discutau despre atacul cu bombă din Oslo.
Atunci, bărbatul de 32 de ani s-a apropiat de ei şi i-a întrebat dacă poate să li se adreseze. "Normal că i-am dat voie să ni se alăture", a spus Pracon.

La scurt timp, atacatorul a început să tragă. Tânărul de 21 de ani spune că au urmat momente de panică şi haos, pentru că unii dintre participanţi au fugit din bătaia puştii, în timp ce alţii s-au apropiat, crezând că e vorba de o demonstraţie. Citiţi mai mult despre tânărul care a scăpat de masacru pe www.gandul.info