Cauza morţii lui Amy Winehouse nu va fi anunţată mai devreme de luni

Ziarul Financiar 24.07.2011


Cauza decesului cântăreţei Amy Winehouse, survenit sâmbătă, nu a fost încă identificată, în lipsa unei examinări medico-legale, a cărei dată nu va fi fixată mai devreme de luni, a anunţat poliţia, citată de AFP.


Amy Winehouse era dependentă de alcool şi droguri şi a fost găsită moartă, sâmbătă, în locuinţa sa din Londra. Avea 27 de ani.



Poliţia a luat în considerare posibilitatea morţii prin supradoză de droguri. "Atâta timp cât nu există un examen medical, este nepotrivit să facem speculaţii", a spus un reprezentant al poliţiei.



Serviciul de ambulanţă fusese solicitat la adresa cântăreţei în jurul orei 16.00 (18.00, ora României), dar echipajul medical nu a mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa. Poliţia a comunicat că deocamdată nu are nicio ipoteză privind decesul cântăreţei britanice, cazul fiind anchetat.



În ultimii patru ani, Winehouse a constituit unul dintre subiectele preferate ale tabloidelor britanice, mai mult pentru scandalurile provocate decât pentru muzica sa. Cântăreaţa cu o voce excepţională era cunoscută pentru problemele sale legate de consumul de droguri, alcool, tendinţa de automutilare, anorexie şi bulimie.

Amy Winehouse a efectuat câteva cure scurte de dezintoxicare, însă părea că şi-a făcut ordine în viaţa personală, după o vacanţă prelungită pe insula St. Lucia în 2009. Însă în vara acestui an ea şi-a anulat turneul european, ce urma să ajungă şi la Bucureşti pe 15 august, după ce a fost fluierată copios de spectatori în timpul unui concert pe care l-a susţinut la Belgrad, în luna iunie, deoarece părea că se află în stare de ebrietate.