Franks se duce mâine la Băsescu, la numai câteva zile de la venirea în România

Autor: Razvan Voican 24.07.2011
Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI pentru România, va avea mâine o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu la Palatul Cotroceni. El va fi însoţit de reprezentanţii Comisie Europene şi ai Băncii Mondiale.


Franks a început miercuri o nouă vizită de evaluare trimestrială a îndeplirii angajamentelor asumate de autorităţi prin acordul stand-by încheiat în martie.
De regulă, Franks se întâlnea cu Băsescu tocmai la finalul unei vizite, eventual când era nevoie de intervenţia preşedintelui pentru adoptarea unor măsuri de austeritate sau a unor noi angajamente din partea Guvernului.


De această dată, delegaţia Fondului merge la Cotroceni chiar în prima parte a misiunii prevăzute să dureze până pe 1 august.


FMI are pe agendă mai multe probleme - de la creşterea arieratelor, atât la nivel central, cât şi local, la restructurarea companiilor de stat şi introducerea managementului privat. De asemenea, va fi discutată rectificarea bugetului pe anul în curs. O miză importantă pentru FMI rămâne atingerea unei relansări economice mai solide, după doi ani şi jumătate în care a supervizat politica macroeconomică a României.