Evolio a lansat tabletele PC Neura. Nistoran: Vrem să fim numărul unu pe tablete Android în România. Vedeţi imagini de la lansare

Autor: Adrian Seceleanu 25.07.2011

Compania românească Televoice, care vinde sub brandul Evolio diferite produse electronice, are ca obiectiv să devină cel mai mare jucător local de pe piaţa de tablete PC cu sistem de operare Google Android, odată cu lansarea Neura - o tabletă disponibilă în două variante - cu şi fără conectitivitate la reţele de internet mobil 3G, a declarat Liviu Nistoran, preşedinte şi acţionar majoritar al firmei.

În lupta pentru cotă de piaţă, compania românească mizează pe oferta de servicii asociate - inclusiv pentru clienţii business, de suportul oferit local, gama extinsă de accesorii, caracteristicile hardware şi mai puţin pe preţuri, chiar dacă acestea sunt "cu până la 40% mai mici" decât cele ale competiţiei, a declarat Nistoran. "Noi nu încercăm să fim cei mai ieftini de pe piaţă", a spus el.

Tableta Evolio cu conectitivitate WiFi are un preţ de 1.499 de lei iar cea cu conectitivitate 3G costă 1.899 de lei.

Evolio Neura este echipată cu procesorul Nvidia Tegra 2, 1 Ghz Dual Core, cu accelerare grafică de înaltă performanţă Full HD, şi un display de 9,7 inchi, capacitiv, multitouch, de tip Wide View Angle. Neura dispune de toată paleta de conectivitate wireless, direct PC, internet, reţea LAN având integrate: 3G, Wi-fi N, Bluetooth, USB, SD, iar prin adaptor sau un alt echipament special (docking station) şi HDMI şi Ethernet.

Ambele tablete au o capacitate de stocare de 16 GB, care poate fi extinsă cu un card microSD de până la 32 GB. Tableta mai ieftină, cu conectitivitate WiFi are o memorie RAM de 512 MB în timp ce tableta 3G are o memorie RAM dublă.

Compania a inbestit aproximativ 100.000 de euro în lansarea acestui produs, dezvoltarea acestui proiect având o durată de aproximativ şase luni. Tableta este produsă în China unde "se produc 90% din electronicele din lume", a spus Nistoran. El a spus că dacă Evolio va vinde, conform obiectivelor, primele 3.000 de tablete Neura importate în trimestrul trei, atunci compania va obţine şi profit din acest proiect.

Compania estimează că în acest an îşi va dubla vânzările la 6 mil. euro, iar tabletele vor aduce aproximativ 40% din venituri.

Neura are preinstalate o serie de aplicaţii româneşti pentru Android care oferă acces la conţinut în limba română. Clienţii companii pot achiziţiona cu 99 de lei un pachet suplimentar de servicii business precum videoconferinţa, telefonie IP sau Cloud Computing.

"Evolio oferă pentru companii pachetul de servicii Business Plus care cuprinde următoarele servicii asociate tabletei Neura: Serviciul de Videoconferinţă, Serviciul de telefonie mobilă VoIP cu integrare în sistemul PBX al companiei, Mobile VPN şi desktop remote access, toate acestea furnizate la un nivel garantat de calitate şi disponibilitate a serviciilor tip SLA (Service Level Agreement)", conform reprezentanţilor Evolio.

Compania pune la dispoziţia utilizatorilor Neura şi librăria virtuală Evobook , o librărie de cărţi electronice (ebooks) în limba română, cărţi care pot fi downloadate pe tabletă în orice moment, la preţuri care variază între 5 şi 20 de lei şi care pot fi achiziţionate cu cardul.

Evolio va oferi începând cu luna septembrie şi o aplicaţie care oferă acces la conţinut video: posturi TV româneşti şi filme, în regim Video on Demand.

"Utilizatorii pot folosi tableta Neura pentru a citi şi edita aproape orice tip de document, (Word, Excel, Powerpoint, etc.), pe care apoi îl pot tipări, sau eventual semna şi retrimite. Aceştia îşi pot accesa computerul prin sistemul Remote Desktop Access şi pot rula Windows sau orice aplicaţie a companiei direct de pe tabletă", a spus Nistoran.

Evolio lansează gama de accesorii originale care extind capabilităţile tabletei. Printre accesoriile pe care clienţii le pot folosi împreună cu tableta se află: diverse huse, standere, o husă cu tastatură, suport de maşină (fixabil pe tetieră), docking station, Stylus capacitiv, căşti şi boxe.