Contract de 4,9 mil. euro de la CFR pentru Concefa

Autor: Adrian Ionut Cojocar 26.07.2011

Firma de construcţii Concefa Sibiu (COFI), deţinută de omul de afaceri Horaţiu Cercel, a anunţat pe bursă că a câştigat o licitaţie desfăşurată de CFR pentru modernizarea unor staţii de cale ferată din Râmnicu-Vâlcea.

Valoarea contractului se ridică la 20,82 mil. lei fără TVA (circa 4,9 mil. euro). Compania a mai anunţat anul acesta că a semnat cu autorităţile municipiului Râmnicu-Vâlcea un contract în valoare de 1,3 mil euro pentru executarea unor lucrări la un pod. Firma de construcţii a mai prins un contract cu CFR în valoare de 17,1 mil. lei pentru reparaţii la infrastructura podului de peste Dunăre dintre Giurgiu şi Ruse. Tot anul acesta compania a semnat cu Primăria Municipiului Alba un contract în valoare de 8,5 mil. lei fără TVA pentru executarea unui pasaj pe DN1.

Conducerea Concefa Sibiu a convocat acţionarii luna viitoare pentru a discuta majorarea capitalului cu suma de 14,2 mil. lei (circa 3,4 mil. euro) prin aport în numerar şi prin conversia unor creanţe în acţiuni ale unor acţionari. Fiecare acţionar al Concefa va avea dreptul să subscrie un nou titlu la fiecare patru acţiuni deţinute anterior.

Familia Cercel controlează 60,51% din acţiunile Concefa. În prezent titlurile firmei sunt tranzacţionate la un preţ apropiat cu valoarea nominală, respectiv 0,1036 lei/acţiune faţă de 0,1 lei/titlu, nivelul la care acţiunile Concefa vor putea fi subscrise în cadrul majorării.

Titlurile Concefa au înregistrat una dintre cele mai slabe evoluţii în acest an şi au pierdut 26% din valoare de la finele anului precedent. Concefa s-a transferat în debutul anului pe piaţa reglementată a BVB direct la prima categorie după ce anterior titlurile companiei erau tranzacţionate pe segmentul XMBS al pieţei RASDAQ.