Tradingul nu mai aduce profiturile de altădată. Deutsche Bank anunţă rezultate dezamăgitoare

Autor: Vlad Popescu - Mediafax 26.07.2011

Profitul net al Deutsche Bank a stagnat în trimestrul al doilea, la circa 1,2 miliarde euro, iar rezultatele celei mai mari bănci germane au ratat estimările analiştilor din cauza performanţelor sub aşteptări ale diviziei de trading, transmite Reuters.

Odată cu anunţarea rezultatelor, Deutsche Bank i-a numit pe Anshu Jain şi Juergen Fitschen drept succesori ai lui Josef Ackermann în postul de director general.

Profitul înainte de taxe a urcat cu 17%, la 1,8 miliarde euro, sub media estimărilor analiştilor contactaţi de Reuters, de 1,97 miliarde euro.

Reprezentanţii băncii s-au arătat însă încrezători că ţinta de profit înainte de taxe pentru acest an, de 10 miliarde euro, va fi atinsă. Totuşi, obiectivele diviziei Corporate Banking & Securities ar putea fi ratate, din cauza crizei datoriilor de stat din zona euro.

Provizioanele constituite de bancă au crescut de aproape două ori, de la 243 milioane euro la 464 milioane euro, iar venitul net din dobânzi după provizionare a urcat cu 8%, la puţin peste 4 miliarde euro.

Valoarea activelor totale ale Deutsche Bank a coborât uşor faţă de nivelul de la finele anului trecut, la 1.850 miliarde euro.