Surpriză de proporţii în Norvegia: criminalul în serie a declarat că mai sunt active două celule teroriste care se pregătesc pentru atentate

Autor: Adrian Voicu 26.07.2011

Anders Behring Breivik, autorul atacurilor din Norvegia care s-au soldat cu moartea a aproape 100 de persoane, a indicat luni că nu a acţionat singur, informează Bloomberg.

Conform publicaţiei, Anders, care a fost reţinut pentru opt săptâni în aşteptarea procesului, a declarat că prin aceste atacuri a vrut să producă cele mai mari daune partidului Laburist aflat la conducerea ţării pentru a opri ceea ce el consideră o "islamizare" a Norvegiei şi a Europei.

Acesta a declarat că i s-a ordonat să petreacă patru săptăni în izolare pentru a evita orice contact cu potenţiali complici. Breivik, care anterior a declarat că a acţionat singur, a declarat în cadrul audierii de la tribunal că "mai există încă două celule în organizaţie".

După audieri, Sveinung Sponheim, şeful poliţiei din Oslo, a declarat reporterilor că încă au loc investigaţii: "Nu ştim dacă este adevărat sau nu (ce a spus acuzatul - n.r.)".