Rezultate financiare

Autori: Vlad Popescu , Marius Oncu 27.07.2011

Profitul net al Ford a crescut în trimestrul fiscal aprilie-iunie cu circa 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 2,55 mld. dolari, iar veniturile grupului au urcat cu 18%, la 33,1 mld. dolari. Ford deţine fabrica de automobile de la Craiova.

UPS (United Parcel Service), cel mai mare grup de curierat din lume, a anunţat un profit net de 1,06 mld. dolari în trimestrul al doilea, în creştere cu 25,4% faţă de cele 845 mil. dolari din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Profitul net al UBS, cea mai mare bancă elveţiană, a scăzut cu 49% în trimestrul al doilea, la 1 mld. franci elveţieni, sub estimările analiştilor, din cauza rezultatelor slabe pe trading, iar grupul a anunţat reduceri semnificative de costuri, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

BP, al doilea grup petrolier european, a înregistrat un profit net de 5,6 mld. dolari în trimestrul al doilea, sub estimările analiştilor, din cauza producţiei scăzute cauzate de lucrări de mentenanţă la instalaţii din Golful Mexic, Angola şi Marea Nordului, transmite Bloomberg.