Audierea lui Dominique Strauss-Kahn la tribunalul din New York, amânată pentru 23 august

Ziarul Financiar 27.07.2011

Următoarea audiere în cazul lui Dominique Strauss-Kahn la tribunalul din New York a fost din nou amânată, pentru 23 august, la o zi după mărturia la un post de televiziune a cameristei care îl acuză pe fostul director al Fondului Monetar Internaţional (FMI) de agresiuni sexuale, relatează AFP.

Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat condiţionat la ultima sa audiere, la 1 iulie. În acea zi, procurorii au apreciat că femeia a oferit Marelui juriu şi procurorilor o mărturie parţial eronată, justificând astfel sfârşitul consemnării la domiciliu a lui Strauss-Kahn.

Fostul director al FMI este de atunci liber, dar nu are dreptul de a părăsi Statele Unite. El aşteaptă la New York să compară în cadrul unei noi audieri. Iniţial fixată pentru 18 iulie, apoi la 1 august, aceasta a fost din nou amânată, pentru 23 august.

"Ne-am dat acordul pentru a amâna audierea în faţa judecătorului (Michael) Obus de la 1 august până pe 23 august", au scris marţi avocaţii lui Strauss-Kahn, William Taylor şi Benjamin Brafman, într-un comunicat. "Credem că procurorul continuă să ancheteze. Noi sperăm că, până la 23 august, va lua decizia de a abandona" acuzaţiile, adaugă ei.

Biroul procurorului din Manhattan a confirmat imediat această informaţie, precizând într-un comunicat că "ancheta în cadrul acestui caz penal în curs continuă".