"Unde te duci?" "La mall". Cum arată noul mall cultural Biblioteca Naţională după investiţii de 83 mil. euro

Autor: Loredana VOICULESCU 27.07.2011

Într-o ţinută lejeră, cu o cămaşă verde, în pătrăţele, purtând blugi şi pantofi sport, premierul Emil Boc a vizitat marţi şantierul noului sediu al Bibliotecii Naţionale a României, care urmează să fie inaugurat în noiembrie 2011. "De ce sunteţi îmbrăcat aşa?", este întrebat. "Pentru că am venit pe şantier", vine imediat răspunsul.

"Când va fi gata Teatrul Naţional?", vrea să ştie premierul imediat ce coboară din limuzină, fiind întâmpinat de ministrul Culturii, Kelemen Hunor, sosit cu 30 de minute înainte de ora anunţată.

Fostul sediu al Bursei din perioada interbelică are nevoie de 12 mil. euro pentru a nu cădea în paragină

Valoarea investiţiei pentru noul sediu al Bibliotecii Naţionale, care are o faţadă de sticlă şi este situat vizavi de clădirea ce adăposteşte Tribunalul Bucureşti, pe Bulevardul Unirii, este de 104 milioane euro, din fonduri europene, din care circa 83 de milioane euro au ajuns deja în conturile constructorului.

12 milioane de cărţi aşteaptă finalizarea Bibliotecii Naţionale

Construcţia a fost începută în 1986, în 2004 s-a făcut o revizie a proiectului din 1986, iar ulterior lucrările au fost abandonate. Din martie 2009 au fost reluate lucrările de modernizare. Vedeţi cum arată noul sediu al Bibliotecii Naţionale pe www.gandul.info.