Roman Braşov pregăteşte două noi generaţii de camioane

Autor: Gabriel Botezatu 28.07.2011

Roman Braşov pregăteşte două noi generaţii de vehicule grele, cu o capacitate de 32 tone şi 60 de tone, programate să intre în producţie la finalul acestui an, a declarat Carol Rugacs, directorul general al constructorului de autocamioane.

Cele mai noi modele de camioane construite de uzina de la Braşov au intrat în producţie cu cinci ani în urmă. Rugacs a precizat că noile camioane pot fi adaptate la multiple tipuri de transport şi lucrări. Roman a produs 42 de vehicule în primul semestru, faţă de şase în perioada similară din 2010. Constructorul a livrat 80 de vehicule în acest an, de aproape trei ori mai mult comparativ cu primele şase luni ale anului trecut.

Printre vehiculele grele produse pe platoforma Roman se numără basculante de până la 25 tone, autotractoare (până la 35 tone), betoniere (până la 29 tone), remorchere (până la 40 tone), vehicule pentru industia petrolieră (până la 57 tone) şi autocamioane forestiere (14 tone). Pe lângă autocamioane, Roman produce autobuze, autovehicule militare şi tractoare.

Constructorul a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 33 milioane lei, de peste 2,5 ori mai mică faţă de 2009. Roman Braşov este controlat din anul 2004 de omul de afaceri Ioan Neculaie (foto), care deţine şi Prescon Group, societate ce cuprinde mai multe firme din sectorul materialelor de construcţii, al transporturilor rutiere şi din industria hotelieră.