Chelu pune Carbochim să convoace AGA pentru schimbarea conducerii

Autor: Roxana Pricop 28.07.2011

Producătorul de abrazivi Carbochim Cluj (simbol bursier CBC) a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) pe 13 septembrie pentru schimbarea membrilor consiliului de administraţie şi stabilirea remuneraţiilor pentru noii administratori, în urma unei solicitări primite de la societatea Fimansat din Galaţi, acţionar la societate cu peste 5% din capital.

Societatea Fimansat este controlată de omul de afaceri Cătălin Chelu, ce deţine concertat prin intermediul mai multor firme din Galaţi o participaţie de 33,94% din acţiunile Carbochim Cluj. Totodată, Chelu deţine un pachet de control la Electroargeş Curtea de Argeş care a achiziţionat 12,55% din acţiunile Carbochim în schimbul sumei de circa 4,1 mil. lei (un milion de euro).

În prezent, consiliul de administraţie al Carbochim este condus de Viorel Dorin Popoviciu din funcţia de preşedinte. Acţiunile CBC, tranzacţionate pe piaţa RASDAQ, au încheiat şedinţa bursieră de ieri în creştere cu aproape 15%, până la un preţ de 3,4070 lei/titlu. Capitalizarea bursieră a societăţii este de 13,2 milioane de lei.