Două turnuri a câte 100 de metri ar putea fi construite la Răzoare şi Basarab

Autor: Geanina Sandu 28.07.2011

Asociaţia "Salvaţi Bucureştiul" este împotriva a două proiecte avizate miercuri de Comisia Tehnică de Urbanism a Primăriei Capitalei privind construirea a două turnuri de aproximativ 100 de metri înălţime, unul dintre ele pe spaţiul verde, cele două neavând toate avizele necesare, informează Mediafax.

Comisia Tehnică de Urbanism a Primăriei Capitalei a avizat, miercuri, Planul Urbanistic Zonal Accent vertical - Nod Răzoare pentru un turn de 100 de metri înălţime în intersecţia de la Răzoare, care va fi amplasat pe un teren prevăzut în Planul Urbanistic General ca spaţiu verde, potrivit Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul".

"Printr-un Plan Urbanistic Zonal din 2008 întocmit de Universitatea de Arhitectură şi Urbanism Ion Mincu, spaţiului verde în cauză i-a fost schimbat în mod ilegal funcţiunea în «spaţiu verde modificat», în care se pot construi imobile cu condiţia ca procentul de ocupare al terenului să nu depăşească 15 la sută.

Noţiunea de «spaţiu verde modificat» nu există în legislaţia în urbanism", se arată într-un comunicat de joi al Asociaţiei "Salvaţi Bucureştiul".

Planul Urbanistic Zonal avizat miercuri nu respectă nici Planul din 2008, procentul de ocupare al terenului prevăzut fiind de 27 la sută, potrivit sursei citate.