De vineri nu veţi mai fi obligaţi să traversaţi Constanţa spre litoral. Încă 20 km de Autostrada Soarelui, deschişi traficului. Vedeţi aici cum se schimba traseul spre mare

Autori: Iulian Anghel , Cristi Moga 28.07.2011



Premierul Emil Boc şi ministrul transporturilor, Anca Boagiu, vor inaugura vineri un nou tronson de 21 km din Autostrada Soarelui. Practic, de vineri se va putea circula pe autostradă pe o bandă şi într-un sens şi în celălalt începând de la intersecţia cu DN 3 ( în zona localităţii Basarabi) şi continuând cu varianta de ocolire a municipiului Constanţa până la intersecţia cu DN 39 spre Mangalia.

Deşi nu sunt decât 21 de km şi aceştia pe un singur sens importanţa lor este foarte mare pentru cei care merg spre staţiunile de la mare şi care erau obligaţi să traverseze municipiul Constanţa. Cu deschiderea noii căi, oraşul a cărui traversare lua cel puţin o jumătate de oră va putea fi ocolit au explicat pentru ZF oficiali ai Ministerului Transporturilor.


În urmă cu o lună, Anca Boagiu afirmase că lucrările la autostrada Murfatlar - Constanţa şi la centura ocolitoare a municipiului Constanţa sunt în grafic şi vor fi terminate până la sfârşitul acestei luni. Oficialii Ministerului Transporturilor au mai spus că săptămâna viitoare vor anunţa acordul la care au ajuns cu compania americană Bechtel pentru continuarea lucrărilor la Autostrada Transilvania. Compania ar fi acceptat să reducă semnificativ din preţ, a transmis ProTV.