Aveţi cont pe Google+? Vedeţi aici care sunt competitorii reţelei de socializare

Autor: Traian Terzianm 30.07.2011

Google+ a avut o lansare plină de succes, chiar şi utilizatorii săi sunt surprinşi de cât de repede serviciul a reuşit să adune circa 20 de milioane de persoane înregistrate. Însă mai are mult până va ajunge în top, scrie site-ul businessinsider.com.

Potrivit unor statistici făcute de compania de consultanţă Experian Hitwise, Google+ este reţeaua socială care ocupă locul 20 în Statele Unite, având 1,79 de milioane de vizitatori săptămâna trecută. Numărul acestor vizite a scăzut cu 3% faţă de săptămâna anterioară, când Google+ s-a situat în top pe locul 19.

Experian nu a adunat numărul de utilizatori care au accesat reţeaua de socializare de pe dispozitivele mobile şi nici vizitele indirecte făcute din butonul de la Gmail, Google Search sau alte proprietăţi ale Google. Chiar şi aşa, Google+ este departe de a se afla în top. Deşi mulţi analişti au îndoieli că îşi va depăşi competitorii, spun că este interesantă de observat evoluţia reţelei în timp.

Google+ a ajuns la 20 de milioane de utilizatori unici din toată lumea în trei săptămâni, potrivit unui raport al companiei de cercetare Comscore. Lary Page, directorul executiv al Google, a anunţat săptămâna trecută în cadrul unei conferinţe cu investitorii că reţeaua socială a ajuns la 10 milioane de membri. Noua reţea de socializare Google a fost bine primită de la lansarea sa, care a avut loc acum trei săptămâni. Cu toate acestea, Google+ este mult în spatele rivalilor săi.

Twitter, site-ul de microblogging, are peste 300 de milioane de utilizatori, în timp ce Facebook, cea mai mare reţea de socializare din lume, a anunţat în urmă cu două săptămâni că a atins pragul de 750 de milioane de utilizatori.

Topul celor mai mari reţele de socializare

20. Google+
19. Gaia Online
18. Fubar
17. Orkut
16. BlackPlanet
15. WeeWorld
14. Badoo
13. DevianArt
12. Fantage
11. Classmates.com
10. Tumblr
9. CafeMom
8. Club Penguin
7. MyLife
6. LinkedIn
5. My Yearbook
4. Tagged
3. My Space
2. Twitter
1. Facebook