Seful Erste: Trimestrul IV va fi deja foarte bun pentru rezultatul BCR

Autor: Razvan Voican 29.07.2011

Andreas Treichl, CEO al Erste Group, se asteapta la o imbunatatire vizibila a rezultatelor financiare ale BCR din trimestrul al patrulea, urmand ca tendinta pozitiva sa continue anul viitor.

"Trimestrul III inca va fi dificil, dar cred ca T4 va fi deja foarte bun si imbunatatirea va continua in 2012. Businessul nostru depinde foarte mult si de psihologia oamenilor. In prezent cred ca exista perceptii mai mult emotionale decat factuale."

Spre deosebire de acum un an, cand era foarte vehement la adresa politicilor economice de la Bucuresti si a atitudinii clasei politice fata de criza, seful Erste se declara acum multumit de evolutiile din Romania.

"Sunt multumit sa vad ca se misca ceva, ca se fac licitati si se atribuie contracte de infrastructura. Infrastructura, infrastructura, infrastructura - este cel mai important lucru care trebuie sa se miste in Romania. Astept sa vad in lucru tot Coridorul IV, Brasovul, Sibiul sunt foarte importante."

In ceeea ce-i priveste pe politicienii romani, pe care nu s-a ferit sa-i critice dur in mai multe ocazii, Treichl spune: "azi nu ma plang". El vorbeste despre o colaborare buna intre FMI si politicieni, desi la o adica i-ar vedea pe acestia din urma capabili sa pacaleasca FMI.


"Sper ca pana la alegerile din toamna lui 2012 economia se va intari suficient incat sa nu mai fie vulnerabila fata de evolutiile politice."


In acelasi timp, el remarca o imbunatarire spectaculoasa a perceptiei externe privind Romania. "S-a schimbat complet viziunea asupra Romaniei. Inainte era prea negativa, acum parca devind chiar prea pozitiva. Este prea deveme sa devenim euforici privind situatia Romaniei."