Franks: România poate accelera creşterea economică, dar cu reforme satisfăcătoare şi investţii solide

Autor: Mediafax 30.07.2011

România va continua să înregistreze în acest an creştere economică şi chiar să accelereze anul viitor ritmul de creştere, dar numai prin continuarea "satisfăcătoare" a reformelor, îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor UE şi planuri de investiţii solide, a afirmat şeful delegaţiei FMI, Jeffrey Franks, citat de Mediafax.

El s-a întâlnit, sâmbătă, la Palatul Victoria, cu premierul Emil Boc, pentru o ultimă discuţie înaintea finalului actualei misiuni a FMI, CE şi BM la Bucureşti.

"Împărtăşim părerea că, în condiţiile continuării reformelor şi al progresului acestora în mod satisfăcător, împreună cu îmbunătăţirea absorbţiei fondurilor europene structurale, cu planuri de investiţii solide, avem toate motivele să sperăm că veţi continua cu o creştere pozitivă şi chiar veţi accelera creşterea în 2012", i-a spus Franks premierului Boc.

El a arătat că recesiunea economică a fost lungă şi dificilă, nu doar pentru români, ci pentru întreaga lume, dar că economia românească este acum într-o poziţie mult mai bună decât în urmă cu trei ani, atât pentru a creşte în viitor, cât şi pentru a face faţă oricăror eventuale dificultăţi care ar putea apărea.

"Vă aflaţi într-o situaţie din care nu doar că puteţi creşte, dar puteţi creşte în mod sustenabil, fără dezechilibre economice", a spus Franks.