"Work and travel" USA sau cum şi-au petrecut românii vacanţa în SUA

Autor: Laura HOLBAN 31.07.2011

Mirajul pământului american îi cucereşte pe toţi tinerii care au oportunitatea să plece pentru trei luni cu un program "work and travel". Unii ajung să lucreze 17 ore pe zi, alţii abia reuşesc să adune bani să îşi plătească drumul înapoi în ţara natală. Alţii merg să viziteze tot ce se poate, iar alţii vor doar să-şi umple garderoba cu haine şi pantofi de dincolo de ocean. La finalul a trei luni de State, unii trag linia şi se văd "pe plus", alţii mai puţin, însă toţi rămân cu ideea că America este ţara în care trebuie să calce din nou.

Din Făgăraş, turist în inima New York-ului: "Este un oraş scump, dar nu am făcut compromisuri, nici măcar la ţigările care costau 13 dolari pachetul"

Oana Buzău se numără printre miile de tineri români care s-au îmbarcat în avionul spre SUA pentru o vară. Cu 2.000 de dolari pe care i-a primit de la părinţi, Oana a plecat să-şi petreacă vara în New York, urmând să lucreze ca fotograf. Era plătită cu aproximativ 8 dolari pe oră. "Făceam poze turiştilor. A fost cel mai frumos job posibil. Am reuşit să-mi achiziţionez şi propria cameră semi-profi de fotografiat, pe care şeful meu bulgar mi-a vândut-o la jumătate de preţ", povesteşte tânăra care spune că a reuşit performanţa să mai schimbe alte două locuri de muncă în doar trei luni.

Vedeţi povestea românilor care şi-au petrecut vacanţa în SUA prin programul Work and travel pe www.gandul.info.