Hugo Chavez a apărut cu capul ras la o şedinţă de guvern, ca urmare a chimioterapiei: "My new look"

Autor: Alexandra Fusoi 02.08.2011

Preşedintele venezuelan, operat la sfârşitul lunii iunie în Cuba, a apărut luni, la o şedinţă de guvern, cu capul ras, afirmând că tratamentul urmat după ce a fost diagnosticat cu cancer îşi face efectul, scrie Mediafax.

Într-o stare de bună dispoziţie vizibilă, îmbrăcat cu un costum sobru şi purtând ochelari, Chavez a prezidat şedinţa în care au depus jurământul nouă noi miniştri şi a glumit în legătură cu noua sa înfăţişare, într-o intervenţie transmisă de mai multe canale de televiziune.

"Acesta este «my new look»", a spus el, explicând că efectele chimioterapiei încep să devină vizibile. "Chimioterapia este un tratament care atacă întregul organism, iar căderea părului este normală", a adăugat Chavez, afirmând că acest lucru "arată că tratamentul are efect".


Chavez, în vârstă de 56 de ani, a revenit la 23 iulie la Caracas, după ce a urmat la Havana o primă etapă a chimioterapiei după extirparea unei tumori canceroase. El a anunţat atunci că vor fi necesare şi alte etape de tratament preventiv, precizând însă că, în urma analizelor, nu a mai fost depistată nici o celulă canceroasă.


Ulterior, preşedintele venezuelan şi-a reluat activitatea, iar în ultimele săptămâni a afirmat în mai multe rânduri că intenţionează să candideze pentru un al treilea mandat prezidenţial la alegerile din 2012.