Noutăţi de la Frankfurt: Jaguar pregăteşte un concurent pentru Porsche Boxter

Autor: Bogdan Alecu 03.08.2011

În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt Jaguar va prezenta noul XE, un roadster mai mic decât XK care va concura direct cu Porsche Boxter, potrivit Automotive News Europe. Compania britanică a declarat că un astfel de concept ar putea fi prezentat în cadrul standului de la salonul german.

Jaguar nu a încercat până acum să ascundă faptul că are în plan lansarea unui rival pentru Boxter, în condiţiile în care pe 1 august revista britanică Autocar a citat surse din cadrul companiei care susţineau că următorul model "va lua prin surprindere industria auto". Mai mult, speculaţiile au înflorit şi mai mult luna trecută, atunci când au apărut primele imagini cu roadster Jaguar camuflat mai mic decât XK în apropiere de uzina mărcii din Coventry, Anglia, în timp ce mai multe astfel de imagini similare au apărut şi în Statele Unite.

Potrivit publicaţiei Autocar, viitorul Jaguar cu nume de cod XE va fi propulsat de motoare V6 pe benzină supraalimentate. Dacă un astfel de automobil va fi întradevăr prezentat la Frankfurt, vor apărea imediat comparaţii între acesta şi E-Type, unul din cele mai cunoscute şi reprezentative modele Jaguar la nivel mondial, care a fost lansat în urmă cu 50 de ani.

Cu toate că Jaguar a oprit producţia modelului X-Type de clasă medie, care avea la bază platforma lui Ford Mondeo Mk III, constructorul britanic declara pentru Auto Express că se ia în calcul revenirea pe un segment mai mic decât cel din care face parte XF pentru a concura inclusiv cu Seria 1 de la BMW, dar că nu va intra pe această piaţă în următorii cinci-zece ani.

De la preluarea de căter Tata, Jaguar s-a concentrat în special pe segmentul limuzinelor de lux, întâi cu XF, care este un concurent pentru BMW Seria 5 şi Audi A6 dar şi cu XJ, limuzina de lux care concurează direct cu versiunile de top ale Mercedes-Benz S-Klasse.