Samsung Galaxy Tab 10.1, cu Android Honeycomb, disponibilă la Orange

Autor: Adrian Seceleanu 04.08.2011

Compania sud coreeană Samsung Electronics a anunţat disponibilitatea în România a tabletei PC Galaxy Tab 10.1 în magazinele Orange, cel mai mare operator de telefonie mobilă de pe piaţă.

Tableta are instalată cea mai nouă versiune a sistemului de operare Google Android, Honeycomb 3.1, astfel că gadgetul oferă "experienţe multimedia complete şi performanţe avansate de la tranziţii mai rapide între diverse aplicaţii, viteză sporită la navigare la suportul sporit pentru accesoriile USB", conform Samsung.

Samsung Galaxy Tab are o grosime de 8,6 milimetri şi o greutate de 570 de grame (WiFi) şi 575 de grame (3G) şi un display de 10.1 inchi cu rezoluţie de WXGA 1280 x 800.

Tableta are două camere: de 3 megapixeli, respectiv 2 megapixeli, care pot fi utilizate pentru apeluri video.

Tableta va putea fi achiziţionată din magazinele Orannge începând din data de 8 august, au precizat reprezentanţii companiei telecom. "Tabletele PC din portofoliul Orange au avut până acum un succes impresionant şi vom continua să diversificăm acest segment pentru clienţii interesaţi de soluţii complete de conectivitate şi mobilitate, navigare intuitivă la viteze foarte mari, funcţii integrate de social media şi multimedia. Noul Samsung Galaxy Tab 10.1" îndeplineşte toate aceste cerinţe, iar Orange va crea un abonament special care să faciliteze accesul la toate avantajele tabletei." a declarat Julien Ducarroz, Chief Commercial Officer, Orange România.

Oficialii Orange nu au oferit detalii în legătură cu preţul la care va fi disponibilă tableta.

În mai 2011 Vodafone România, numărul doi pe piaţa locală de telefonie mobilă, a lansat o ediţie specială a tabletei Samsung cu ecran de 10.1 inchi.