Constantin, PC: Dacă UDMR acceptă o nouă numire la MS, înseamnă că acceptă un nou compromis

Autor: Alina Novaceanu - Mediafax 04.08.2011

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a precizat, joi, că, prin demisia lui Cseke Attila, "PDL şi Băsescu au ales să gireze un sistem de sănătate în care banii merg la partid pentru campania electorală" şi că, "dacă UDMR acceptă o nouă numire, înseamnă că acceptă un nou compromis".

"Sunt foarte mulţi miniştri şi foarte mulţi parlamentari care sunt frustraţi că se iau decizii fără ei şi sunt nevoiţi să le susţină. Niciunul însă nu a avut curajul să iasă din rând. Tocmai de aceea cred că este de felicitat Cseke Attila, că nu a acceptat să fie părtaş la îngroparea sistemului de sănătate. Sper ca UDMR să realizeze, în al doisprezecelea ceas, că aşa vor fi trataţi în continuare, de partenerii lor de guvernare, Băsescu şi PDL. În condiţiile în care vor accepta o nouă numire, înseamnă că acceptă un compromis, care afectează sănătatea a 22 de milioane de români", a precizat Daniel Constantin, într-un comunicat remis Mediafax.

Liderul PC a apreciat că, practic, prin demisia lui Cseke Attila, "PDL şi Băsescu au ales să gireze un sistem sanitar în care banii merg la partid pentru campania electorală, în loc să mergă la sistemul de sănătate".