Ştiri pe scurt din Europa de Est

Autor: Catalina Apostoiu 05.08.2011

Ferrexpo, producătorul ucrainean de minereul de fier, s-ar putea extinde în afara pieţei locale într-o perioadă în care preţurile în creştere la minereul de fier îi impulsionează rezultatele, scrie Financial Times.

Gigantul ceh din domeniul utilităţilor CEZ a semnat un contract cu investitorul ceh EPH pentru achiziţia furnizorului de căldură Energotrans, potrivit Warsaw Business Journal. Conform unor surse neoficiale, CEZ va plăti aproximativ 2,42 mld. zloţi (600 mil. euro) pentru pachetul de acţiuni.

În Bulgaria, economia gri a generat o producţie echivalentă cu 20% din PIB-ul ţării în perioada 2000-2009, potrivit unui studiu realizat de ministerul bulgar de finanţe, relatează Sofia News Agency.

Bulgarii, urmaţi de germani, reprezintă cel mai numeros grup de străini aflaţi în căutarea unui loc de muncă în Turcia, scrie Sofia News Agency. Aproximativ 200.000 de europeni şi americani au sosit în Turcia în speranţa de a găsi un loc de muncă mai bun. Nou-veniţii vizează domenii ca vânzările, comerţul exterior, marketing, contabilitate şi business administration.