Romtelecom a preluat afaceri de 40 mil. euro. Vedeţi aici câţi bani a cheltuit pe AKTA şi Boom TV

Autor: Adrian Seceleanu 05.08.2011

Romtelecom, unul dintre cei mai mari operatori locali de comunicaţii, a făcut achiziţii de 40 mil. euro în prima jumătate a anului, cea mai mare tranzacţie fiind preluarea diviziei de televiziune prin satelit a Digital Cable Systems (AKTA) pentru 11,2 mil. euro, potrivit datelor publicate în premieră de grupul elen OTE, acţionarul majoritar.

Având în vedere că AKTA avea aproximativ 80.000 de clienţi pe satelit, rezultă că tranzacţia s-a încheiat la un preţ de aproximativ 140 de euro pe abonat.

Romtelecom a perfectat în februarie o altă tranzacţie, preluarea operatorului de televiziune prin satelit Boom TV, pentru alte 5,9 mil. euro. Romtelecom nu a achitat integral sumele menţionate, ci a plătit până în iunie doar un avans de 7,2 mil. euro pentru cele două achiziţii.

NextGen, compania de cablu a Romtelecom, a făcut mai multe achiziţii în primul semestru, în valoare totală de 22,8 mil. euro, potrivit raportului OTE, care nu include alte detalii. Achiziţiile din primul semestru au dus Romtelecom pe locul doi pe piaţa de servicii TV, înaintea UPC.