China şi Japonia cer coordonare la nivel mondial pentru a opri criza. Ultima acţiune coordonată a fost după căderea Lehman Brothers

Autor: Alexandru Matei 05.08.2011

China şi Japonia au făcut apel la cooperare mondială după căderea burselor din întreaga lume cauzată de temerile privind extinderea crizei din zona euro şi de posibilitatea ca economia americană să intre într-o nouă recesiune, scrie agenţia de presă Thomson Reuters.

Ministrul japonez de finanţe Yoshihiko Noda a spus că liderii politici din întreaga lume trebuie să discute despre distorsiunile de pe pieţele valutare, criza datoriilor şi starea economiei americane.

"Sunt de acord că aceste subiecte trebuie discutate", a spus Noda, la o zi după ce guvernul nipon a intervenit pentru a opri aprecierea yenului. "Fiecare problemă este importantă, dar care sunt priorităţile, pe această temă trebuie discutat."

Şi ministrul chinez de externe Yand Jiechi a spus că riscurile cauzate de datoriile SUA cresc şi că ţările ar trebui să îmbunătăţească coordonarea în ceea ce priveşte gestionarea riscurilor mondial.