Rolls Royce ar fi putut ajunge la Craiova, dar puterea de la Bucureşti nu ne-a ajutat - senator PSD

Autor: Mediafax 06.08.2011

Compania britanică Rolls Royce, care produce şi echipamente de aviaţie, a fost interesată de o investiţie la Fabrica de Avioane de la Craiova, dar "puterea" de la Bucureşti nu a ajutat la realizarea proiectului, a afirmat, vineri seară, la un post local de televiziune, senatorul Lia Olguţa Vasilescu.

Parlamentarul social-democrat Lia Olguţa Vasilescu a declarat, vineri seară, la o emisiune a postului local de televiziune 3TV că a salvat de mai multe ori de la faliment Fabrica de Avioane din Craiova.

"Nu ştiu dacă se ştie, dar Fabrica de Avioane a fost salvată de mine de două ori de la faliment în perioada în care am fost parlamentar, în sensul că m-am îngrijit de fiecare dată ca să aibă contracte", a spus senatorul de Dolj.

Olguţa Vasilescu a afirmat că de "aproape un an de zile" discută cu reprezentanţii companiei britanice Rolls Royce, care "produce şi motoare de avioane nu doar celebrele maşini", pentru a investi în uzina de la Craiova.

"Voi face tot ce ţine de mine pentru a revitaliza Fabrica de Avioane. Sunt în nişte discuţii de aproape un an de zile cu o firmă foarte mare. Este vorba de Rolls Royce (…) Suntem în negocieri în continuare, am avut însă mari probleme cu Guvernul României. Am încercat să am discuţii cu domnul Videanu, după ce aceşti domni au încercat să ajungă la Ministerul Economiei şi nu au fost primiţi nici măcar la nivel de subsecretar de stat. Au fost primiţi la nivel de director, care nu are niciun fel de putere acolo. Aşa au ajuns la mine, printr-un intermediar, şi m-au întrebat dacă îi pot ajuta", a mai spus senatorul PSD.

Potrivit sursei citate, unul dintre reprezentanţii companiei britanice a ajuns la Craiova şi a văzut "ce poate să facă" uzina din Bănie. Citiţi mai mult despre interesul Rolls Royce pentru România pe www.mediafax.ro