CNADNR îşi cere scuze pentru inconveniente şi anuleazăt contactul pentru viaductul de pe Valea Oltului. Traficul revine la normal

Autor: Bogdan Alecu 07.08.2011

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Craiova a reziliat, vineri 4 august, contractul Refacere protecţie cale pe viaductul situat pe DN7 km la Cârligu Mic, judeţul Vâlcea, după ce mai mulţi transportatori au reclamat faptul că firma care se ocupa de proiect nu înregistra niciun progres. Pe timpul lucrărilor, care iniţial erau programate pentru a fi finalizate pe 15 septebrie, accesul camioanelor era restricţionat pe Valea Oltului în zilele de luni până vineri, între orele 12.00 - 20.00, acestea fiind obligate să traverseze munţii fie pe DN1A fie pe ruta Craiova-Timişoara.


În cadrul videoconferinţei de astăzi de la Palatul Victoria, prefectul judeţului Vâlcea i-a declarat primului ministru Emil Boc că "am scăpat de calvarul de pe DN7, acum o oră s-a redat circulaţia acolo. Sigur, trebuie întrebaţI cei care au încurcat lucrările, noi le-am descurcat. De astăzi se circulă pe ambele sensuri pe Valea Oltului".


"Este bine că v-aţi implicat şI colaboraţI în acest sens cu toate structurile Ministerului Transporturilor, care ştiu că au fost în permanent contact cu dumneavoastră. O veste bună pentru cei care circulă pe acolo", a declarat Emil Boc după anunţul legat de traficul de pe Valea Oltului.


Declaraţiile celor doi politicieni vine în contextul în care firma care a câştigat licitaţia demarase deja procesul de decopertare a asfaltului pe anumite porţiuni, iar maşinile vor circula cu o viteză şi mai mică decât înainte. Mai mult vineri dimineaţă DRDP Craiova a demarat lucrările de refacere provizorie a îmbrăcăminţii rutiere şi punerea în siguranţă a viaductului în baza contractului de întreţinere multianuală. Potrivit oficialilor CNADNR se va turna un nou covor asfaltic pe porţiunile deja decopertate, iar gropile de pe viaduct vor fi acoperite astfel întât să se poată circula. O nouă licitaţie pentru refacerea viaductului va avea loc cel mai probabil anul viitor.


Măsura a fost luată ca urmare a faptului că antreprenorul BROM BUILD CORPORATION SRL Baia MareS.C.ZONA D SRL Petroşani nu şi-a îndeplinit obligaţiile asumate prin contract.


Astfel, comisia care sa deplasat la amplasamentul lucrării a constatat numeroase deficienţe în respectarea tehnologiei de execuţie şi a proiectului tehnic, precum şi întârzieri majore în termenul de punere în funcţiune a obiectivului.


"CNADNR face eforturi pentru a restabili condiţiile normale de circulaţie în zonă până sâmbătă, 6 august, i a ridica restricţia de circulaţia pentru traficul greu instituită pe DN 7, sectorul


cuprins între km 170 plus 750 (intersecţia DN7 cu DN67 şi limita municipiului Râmnicu Valcea, judeţul Vâlcea) si km 258 plus 230 (intersecţia DN 7 cu DN 1 - Vestem, judeţul Sibiu) în zilele de luni până vineri, între orele 12.00 - 20.00. CNADNR îsi cere scuze pentru inconvenientele create", potrivit CNADNR.