A murit un mare economist al României: Constantin Ionete, fost membru al Consiliului de Administraţie al BNR

Autor: Andreea Mioara Neferu 08.08.2011

Profesorul Constantin Ionete, membru de onoare al Academiei Române şi fost membru în Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României, a încetat din viaţă la finalul săptămânii trecute, la 89 de ani.

"A fost un economist de excepţie, timp de 14 ani a făcut parte din echipa BNR, echipa care a împins această instituţie spre reformă, reformare şi reclădire", a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Înmormântarea lui Constantin Ionete are loc astăzi.

Constantin Ionete s-a născut la data de 24 martie 1922 în comuna Măldăreşti (judeţul Vâlcea). A absolvit cursurile Facultăţii de Filozofie din Bucureşti.

În şedinţa camerelor reunite ale Parlamentului României din 16 decembrie 1998, prof. Constantin Ionete a fost numit în funcţia de membru al Consiliului de administraţie al Băncii Naţionale a României, pentru un mandat de şase ani, care a expirat în septembrie 2004.

"Profesorul Ionete ne-a fost alături, mie şi colegilor mei încă din 1991 ca membru al Consiliului de Administraţie, în reformarea şi reconceptualizarea Băncii Naţionale, în transformarea fostei bănci de stat cu roluri şi atribuţii minime, într-o bancă centrală modernă de anvergură europeană. Neam de moşneni din zona Vâlcei a avut în sânge spiritul economiei de piaţă şi l-a transmis tuturor celor din jur", scrie Mugur Isărescu într-un necrolog publicat în presa centrală