Planurile bancherului de la cârma Oscar Downstream

Autor: Iuliana Roibu 09.08.2011

Delia Arsenie, fost vicepreşedinte al Băncii Italo Romena, a preluat din acest an conducerea Oscar Downstream şi estimează afaceri în creştere cu 15-20%, până la 448 milioane de euro. Delia Arsenie este a treia femeie care preia conducerea unei companii din petrol, după Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom, şi Kinga Daradics, CEO al Mol România. Oscar Downstream, companie de trading de produse petroliere, a fost condusă până în urmă cu doi ani de Alin Niculae, acţionarul majoritar al companiei şi unul dintre cei mai puternici antreprenori de pe piaţa locală.


Cine este noul CEO Oscar

Absolventă de Finanţe-Bănci (1991), Delia Arsenie s-a angajat imediat după absolvire în Banca Ţiriac, făcând parte din primul nucleu de 30 de angajaţi ai băncii. În Banca Ţiriac, Delia Arsenie a lucrat încă de la început în divizia corporate, pe care a condus-o până în 1997, când a devenit contabil şef pe sucursală şi a pornit de la zero mai multe sucursale ale băncii; din 2000, a preluat cea mai mare sucursală a băncii, din strada Doamnei, cu 100 de persoane în subordine, pe care a condus-o doi ani.

În 2002, Delia Arsenie a schimbat banca şi a devenit vicepreşedinte al Băncii Italo Romena. Ca numărul doi în bancă, Delia Arsenie a coordonat executiv operaţiunile, a învăţat să acorde consultanţă de strategie clienţilor interesaţi de diversificarea businessului, a semnat toate creditele acordate de bancă şi a lansat şi serviciile pentru persoane fizice.


Planurile de la Oscar Downstream

A trecut doar jumătate de an de când a preluat conducerea Oscar, dar Delia Arsenie vorbeşte despre companie de parcă ar lucra acolo de câţiva ani:

"Se vede că avem o istorie comună (Oscar Downstream a fost client atât al Băncii Ţiriac, cât şi al Italo Romena Ð n.r.) şi de aceea văd foarte clar strategia şi schimbările pe care trebuie să le facem în perioada imediat următoare: vom schimba echipa de management, vom evalua personalul din headquarter, vom upgrada sistemele informatice pentru a permite plata cu cardul şi vom începe derularea unui plan de investiţii".

Planul de investiţii de 15 milioane de euro prevede deschiderea a 10 noi Diesel Point Acces (acum sunt 21 de staţii funcţionale, 3.100 de carduri emise şi peste 250 contracte în derulare), 200 de staţii de incintă Diesel Point (acum sunt 600), extinderea flotei (cu 5 autocisterne) şi eventual noi depozite.

Acum, Oscar Downstream are 235 de angajaţi şi gestionează circa 1.000 de contracte pe diferitele sale linii de business (dintre care Diesel point Acces şi Diesel Point concentrează peste 60%, achiziţiile publice 19-20%, restul fiind dat de wholesales). În 2010, Oscar a rulat afaceri de 397 de milioane de euro şi estimează creştere în acest an până la 448 milioane de euro.





Citiţi mai multe despre planurile Oscar Downstream şi despre cei mai puternici CEO din oil&gas în numărul din această săptămână al BUSINESS Magazin.