Dumitru, Raiffeisen Bank: România este vulnerabilă la mişcările de capital. Trebuie să ne facem temele ca să nu fim "taxaţi" prea mult

Autor: Mihaela Claudia Medrega 09.08.2011

Pieţele sunt nervoase şi cuvântul de ordine pe pieţe este incertitudinea, iar România este vulnerabilă şi, ca orice ţară, poate să fie influenţată de tensiunile externe prin mecanismul fluxurilor de capital, a declarat Ionuţ Dumitru, economistul-şef al Raiffeisen Bank.


El consideră că România nu trebuie să se abată de la politicile începute, fiind necesar să continue să-şi facă "temele" pentru a nu fi taxată mai mult de pieţe.


"În mod cert suntem vulnerabili, deşi nu la fel ca în 2008. Ca orice ţară, putem să fim influenţaţi prin mecanismul fluxurilor de capital. Oricum vom fi taxaţi, toate ţările vor suferi pe canalul fluxurilor de capital. Important este să nu ne abatem de la politicile începute", a afirmat Dumitru, care este şi preşedintele Consiliului Fiscal.


El nu crede că o decizie poate rezolva problemele apărute pe plan internaţional care sunt "adânci" şi "serioase". "Nu ştiu cum vor reacţiona guvernele occidentale. Cert este că pieţele sunt nervoase. Se constată că situaţia este serioasă. Nu cred că o decizie poate rezolva problemele rapid".