Londra, în pragul conflictelor civile: Sute de locuitori s-au organizat în grupuri de autoapărare - VIDEO

Autor: Mediafax 10.08.2011

Sute de locuitori din Londra s-au organizat în noaptea de marţi spre miercuri în grupuri de autoapărare, pe străzile din capitala britanică, afectată de patru zile de violenţe, scrie Mediafax.

Noaptea a fost calmă la Londra, împânzită de poliţie, dar tensiunea se simţea în continuare.

La Southall, în vestul Londrei, sute de adepţi ai religiei sikh, dintre care unii purtau costume tradiţionale, s-au adunat marţi seara în faţa templului lor, după zvonuri potrivit cărora acesta ar putea deveni ţinta violenţelor.

Ei au organizat patrule pe motociclete şi supravegheau gara locală pentru a observa eventuala sosire a unor persoane care vor să declanşeze violenţe.

La Enfield, arondisment din nordul Londrei puternic afectat de tulburările din nopţile precedente, circa 200 de locuitori patrulau prin cartier pentru a supraveghea străzile.

O înregistare video realizată de un amator şi difuzată miercuri arăta un grup de circa 100 de persoane care scandau "Anglia, Anglia, Anglia", pe o stradă din Enfield.

Grupul a avut anterior o altercaţie cu un tânăr care avea o crosă de hochei, dar situaţia s-a calmat când majoritatea mulţimii a făcut apel la calm.

Un număr similar de suporteri de fotbal s-au adunat la periferia Eltham, unde se zvonea de asemenea că vor veni persoane care urmau să declanşeze violenţe.

"Este un cartier de muncitori albi şi suntem aici pentru a proteja comunitatea noastră", a declarat un tânăr pentru The Guardian.

"Suntem aici pentru a ajuta poliţia. Mama mea este terifiată de ce a văzut la televizor în ultimele trei zile şi am decis că aici nu se va întâmpla aşa ceva", a adăugat el.

În cartierele Hackney şi Kentish Town, din nordul Londrei, mai mulţi comercianţi, majoritatea turci, făceau de gardă în faţa magazinelor lor, unii având arme improvizate.