S-a format un nou gigant: Argo a preluat proiectele ERA din Oradea şi Iaşi şi deţine acum 20 de hectare de spaţii comerciale

Autor: Cristi Moga 10.08.2011

Fondul de investiţii Argo Real Estate Opportunities Fund (AREOF), listat pe bursa de la Londra, a preluat parcurile comerciale ERA din Oradea şi Iaşi, dezvoltate de grupul Omilos, devenind astfel un gigant pe piaţa locală de retail, cu un portofoliu de peste 20 de hectare de spaţii comerciale.

Britanicii mai deţineau şi proiectele Shopping City Sibiu şi Suceava, iar acum intră în topul celor mai mari proprietari de spaţii comerciale, alături de omul de afaceri Iulian Dascălu şi fondul austriac de investiţii Immofinanz, care de asemenea au câte patru proiecte de mari dimensiuni în portofoliu.

Cele două părţi nu au făcut publică valoarea tranzacţiei. Proiectele erau evaluate la 160 de milioane de euro, dar aveau un grad ridicat de îndatorare, pentru dezvoltare fiind atrase credite cu o valoare cumulată de aproape 150 de milioane de euro de la Bancpost, Banca Românească, Bank of Cyprus şi băncile mamă ale acestor instituţii.