Revoltele din Anglia: Hackerii au atacat site-ul BlackBerry pentru ajutorul acordat poliţiei

Autor: Ştefan Vrabie 11.08.2011
Un grup de hackeri a atacat site-ul BlackBerry după ce compania a anunţat că va ajuta poliţia să investigheze revoltele din Marea Britanie, relatează BBC.


Grupul de hackeri numit Team Poison a reuşit să deterioreze blog-ul oficial BlackBerry, punând pe paginile acestuia mesaje şi ameninţări cu represalii asupra firmei în cazul în care aceasta va preda autorităţilor datele utilizatorilor.


BlackBerry Messenger, serviciul de mesagerie intantanee este considerat de către autorităţi ca fiind modalitatea de comunicare folosită de unii jefuitori pentru a-şi planifica mişcările. Compania a promis că va coopera cu poliţia şi autorităţile în măsură pentru a aduce în faţa justiţiei pe aceştia.


În declaraţia lor, cei de la Team Poison, au spus că "suntem cu toţii implicaţi în atacurile asupra poliţiei şi guvernului".


Grupul a susţinut că dacă BlackBerry va oferi poliţiei informaţiile abonaţilor săi, ar putea duce la persoane inocente care vor fi vizate. "Persoane inocente care au fost la locul nepotrivit la momentul nepotrivit şi deţin un BlackBerry vor fi arestaţi sau acuzaţi pentru nici un motiv", au spus membrii Team Poison. Ei au ameninţtat că vor face public informaţii despre angajaţii BlackBerry, inclusiv nume, adrese, numere de telefon şi multe altele.