Ariton vrea să-i atragă pe chinezi în proiecte energetice de peste 5 mld. euro şi-i ademeneşte cu acţiuni Transelectrica

Autor: Roxana Petrescu 11.08.2011

Ion Ariton, minitrul economiei, care se află într-o vizită de lucruîn China, spune că a avut întâlniri cu reprezentanţi guvernamentali şi ai mediului de afaceri referitoare la atragerea de investiţii în proiecte prioritare din domeniul energetic. Printre acestea se numără reactoarele 3 şi 4 ale centralei nucleare de la Cernavodă, proiect de 4 miliarde de euro, hidrocentrala Tarniţa - Lăpuşteşti, investiţie evaluată la 1 miliard de euro, precum şi o centrală pe cărbune la Doiceşti.

"În acelaşi context, oficialul român a transmis partenerilor chinezi invitaţia de a participa la programul de vânzare a unui pachet minoritar de acţiuni al Transelectrica", se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Economiei.

Concluzia ministrului economiei în urma acestor întâlniri a fost că "rezultatele bune se obţin dacă se investeşte şi va trebui să investim mai mult în cercetare."