Cum dă sfaturi de investitiţii Daghestan-ul piratând revista Forbes

Autor: Gabriela Dita - Mediafax 12.08.2011

Revista Forbes a dat în judecată Neftyanik, o companie din Daghestan, care a publicat, fără acordul editorului Forbes, o ediţie specială a titlului dedicată afacerilor din zonă, informează Reuters.

Coperta ediţiei speciale, scoasă pe piaţă de Neftyanik, prezenta un om de afaceri, pe ţărmul mării, purtând o pălărie tradiţională din Caucaz, cu titlul "Cum îţi majorezi capitalul în Daghestan".

Această ediţie, publicată anul trecut, avea titlul Forbes şi semăna din multe puncte de vedere cu revista de business americană americană.

"Forbes Media LLC, posesorul mărcii Forbes, s-a prezentat la Curtea de Arbitraj a Republicii Daghestan cu un proces prin care cere protecţia drepturilor încălcate de folosirea ilegală a brandului său", se arată într-un mesaj publicat pe site-ul forbes.ru.

Cazul va fi audiat pe 16 septembrie.

Ediţia românească a revistei Forbes a apărut pe piaţă pe 23 martie 2009 şi este editată de Adevărul Holding.

Revista Forbes este cel mai cunoscut titlu al editurii Forbes şi este publicată o dată la două săptămâni. Revista este celebră pentru listele pe care le publică anual, printre care se numără Forbes 400 - topul celor mai bogaţi americani, Forbes Global 2000 - topul celor mai mari companii din lume şi topul 100 al celor mai bogaţi oameni din lume. Publicaţia este citită de peste 5 milioane de oameni din întreaga lume şi este publicată în opt limbi de circulaţie internaţională.

Compania Forbes Media a fost înfiinţată în anul 1917, de B. C. Forbes, şi deţine, pe lângă revista Forbes, una dintre emblemele mass-media din SUA, şi alte publicaţii, precum şi site-ul Forbes.com, ce are peste 20 de milioane de vizitatori lunar. De asemenea, Forbes Media deţine Forbes Asia, ForbesLife, ForbesLife Executive Woman şi ForbesLife MountainTime.

În ultimii ani, Forbes, alături de parteneri locali, a lansat nouă ediţii în limbi locale: Forbes Rusia, Forbes Israel, Forbes Arabia, Forbes China, Forbes Coreea, Forbes Japonia, Forbes Asia, Forbes Turcia şi Forbes Polonia.