Chinezii încep să o ia înaintea americanilor. Xiaomi prezintă un telefon care ar ruşina chiar şi iPhone-ul

Autor: Adrian Voicu 16.08.2011

I se spune Xiaomi Phone şi nu s-ar ruşina să concureze chiar şi iPhone 5. Cel puţin aşa pare la prima vedere. Încă în fază de prototip, telefonul realizat de chinezi şi produs în fabricile Foxconn, care realizează şi componente pentru gigantul Apple, va avea un preţ de aproximativ 310 dolari.

Deşi este mai greu decât majoritatea smartphone-urilor actuale, telefonul care are un procesor dual-core de 1,5 GHz are cu ce să se laude. Conform celor de la Engadget care au fost prezenţi la ceremonia de lansare, procesorul Qualcomm MSM8260 SoC va fi însoţit şi de un procesor grafic Adreno 220 care se va folosi la maxim de memoria RAM de 1GB şi cea ROM de 4GB.

Iar o asemenea performanţă nu putea fi însoţită decât de o baterie de 1830 mAh.

Cu un ecran de 4 inch 480x854 pixeli de la Sharp, dimensiunile telefonului ajung la 125 mm x 63 mm x 11,9 mm. În privinţa camerei video, vorbim de o rezoluţie de 8 megapixeli cu lentile F2.4.

Şi deşi are instalat un sistem de operare MIUI (de fapt o interfaţă bazată pe sistemul de operare Android 2.3.5), compania a anunţat că pe acesta poate fi instalat orice sistem de operare Android.