Lupta după patente naşte monştri. Kodak valorează prin patentele sale de cinci ori mai mult decât compania în sine

Autor: Adrian Voicu 17.08.2011

Eastman Kodak ar putea deţine patente care au o valoare de cinci ori mai mare decât afacerea în sine, făcând din producătorul de camere foto o ţintă perfectă pentru vânătorii de invenţii în domeniul telefoniei mobile.

Kodak, companie care într-o vreme avea o valoare de piaţă de peste 30 de miliarde de dolari, a căzut cu 98% faţă de vremurile de glorie, ca urmare a scăderii cererii de fotografie tradiţională şi pe fondul apariţiei de telefoane mobile cu camere foto incluse, care au lovit în cererea de camere digitale.

Compania din Rochester-New York are pe piaţa de capital o valoare mai mică decât 600 de milioane de dolari, conform datelor Bloomberg.

Cu toate acestea, patentele deţinute de Kodak ar putea valora acum 3 miliarde de dolari, în cazul vânzării, consideră MDB Capital Group.

Şi vânătoarea de patente tocmai a început, Google plătind o sumă considerată de mulţi mult prea mare, de 12,5 miliarde de dolari, pentru Motorola Mobility Holdings, companie a cărei glorie pare să fi trecut, dar care deţine 17.000 de patente.