Max Mara ia locul Stefanel pe Calea Victoriei

Autor: Cristina Rosca 18.08.2011

Retailerul de îmbrăcăminte Max Mara, prezent pe Calea Victoriei de mai bine de un deceniu, îşi mută sediul pe aceeaşi arteră comercială, în locul ocupat anterior de brandul Stefanel, potrivit companiei de cercetare de piaţă CPP Luxury Industry Management Consultants.

Contactaţi de ZF reprezentanţii Alsa Boutiques, compania care operează Max Mara, nu au dorit să comenteze asupra acestei informaţii, însă CPP Luxury Industry Management Consultants spun că au confirmarea companiei.

Max Mara s-a poziţionat încă din 1999 pe Calea Victoriei, într-un spaţiu de circa 250 de metri pătraţi, iar acum se mută în spaţiul ocupat de Stefanel timp de aproape două decenii.

Stefanel de pe Calea Victoriei, ce s-a închis în luna mai după expirarea contractului, a fost primul magazin de fashion deschis în România după Revoluţie. La momentul respectiv surse din piaţă spuneau că în locul magazinului Stefanel va veni retailerul britanic de lux Burberry, care va fi adus în sistem de franciză de fondul de investiţii Global Eye.

În 2010 afacerile Alsa Boutiques - companie sub care sunt grupate mai multe afaceri de fashion printre care şi Max Mara - au fost de 3 milioane euro fără TVA, o valoare similară celei din 2008 şi respectiv 2009. În 2009 compania a avut potrivit Registrului Comerţului pierderi de 3,4 mil. lei (0,8 mil. euro), de peste trei ori mai mari comparativ cu cele înregistrate în 2008. În 2007, compania avea însă un profit de şi 735.000 de lei (circa 220.000 de euro).