Brendea, Prime Transaction: Vom mai avea zile cu volatilitate crescută

Autor: Cristina Rosca 18.08.2011



Alin Brendea, director de operaţiuni în cadrul societăţii de brokeraj Prime Transaction, spune că reacţiile de pe pieţe au la bază probleme generale, care au nevoie de mai mult timp pentru a primi răspuns, de aceea şi pieţele vor fi influenţate în următoarele săptămâni.

"Vom mai avea zile cu volatilitate crescută, pentru că problemele economice mondiale nu vor primi un răspuns imediat".

El mai spune că noile scăderi de astăzi de pe burse dovedesc că declinul din ultima perioadă nu a fost doar un episod de moment.

"Orice panică are la bază o serie de motive, iar panica de astăzi are la bază trei. În primul rând este vorba de raportul Morgan Stanley privind estimările de creştere economică. Apoi vorbim de un raport al Wall Street Journal care afirmă că Fed se interesează îndeaproape de resursele necesare sucursalelor din SUA ale băncilor europene, şi în al treilea rând este vorba de indicatorii anunţaţi de SUA. Un indicator privind industria a fost mult sub aşteptări, şi a dat valoare astfel afirmaţiilor privind economia".

Brendea explică însă că nici raportul Morgan Stanley, nici cel al Wall Street Journal, nu reprezintă o surprinză sau un motiv serios de îngrijorare. "În cazul Morgan Stanley nu se vorbeşte despre recesiune ci doar despre o creştere mai mică".