Dacia, gata de lansarea Super-Dusterului de 150 CP. Vezi aici cum ar putea arăta cel mai puternic model Dacia lansat vreodată - GALERIE FOTO

Autor: Bogdan Alecu 24.08.2011

Automobile Dacia a exportat în primele şapte luni ale acestui an trei SUV-uri Dacia Duster echipate cu un nou motor pe benzină de 2,0 litri şi 150 CP, ultimul dintre ele fiind exportat chiar luna trecută, iar primele două în luna februarie a acestui an. Acesta este cel mai puternic model produs în istoria Dacia şi totodată este echipat cu cel mai mare motor din istoria companiei din Mioveni.

Cele trei modele exportate în luna februarie şi reprezintă cel mai probabil modele de test.

Philippe Prevel, fostul şef al Renault Technologie Roumanie a confirmat anul trecut într-un interviu acordat ZF posibilitatea echipării SUV-ului Duster cu un motor mai puternic pe benzină proiectat special pentru piaţa rusă şi cea din Orientul Mijlociu, însă nu şi pentru cea din România.

Totodată, în contextul în care Renault deţine în portofoliu un motor pe benzină de 2,0 litri şi 140 CP există posibilitatea ca noua versiune a Duster să fie echipată cu un propulsor nou pe benzină de 150 CP. Oficialii Dacia nu au oferit niciun comentariu cu privire la noul Duster. în prezent cea mai puternică versiune a SUV-ului fiind cea cu motor diesel de 1,5 litri şi 110 CP.

În cadrul Salonului Auto de la Buenos Aires de anul acesta, Renault a prezentat primele imagini cu modelul Duster destinat pieţelor din America de Sud şi care va fi asamblat în Brazilia la uzina de la Curitiba. La prima vedere Renault Duster pare un "facelift" adus Daciei Duster, care acum dispune de o grilă frontală cromată şi masivă, faruri fumurii şi jante de culoare argintiu închis. În partea din spate emblema Duster este acum cromată şi nu de plastic ca în cazul modelului românesc.

Conform pozelor oficiale cele mai mari îmbunătăţiri ale lui Renault Duster apar la interior. Acesta dispune de o consolă centrală redesenată aproape complet, cu un spaţiu de depozitare deschis deasupra torpedoului, comenzi pentru geamuri electrice amplasate pe portiere şi un sistem audio modern de mari dimensiuni.

Ca şi în Europa Duster va fi disponibil în America de Sud atât în versiune 4x2 cât şi 4x4, dar principala motorizare va fi cea pe benzină de 2,0 litri, care cel mai probabil va fi alimentată cu biocombustibil, dar şi unul de 1,6i 16v Hi-Flex. Având în vedere faptul că anul viitor Duster va fi lansat şi pe piaţa din Marea Britanie, este posibil să vedem cu această ocazie şi un facelift minor al SUV-ului produs la Mioveni