Un furnizor al marilor producători de bunuri de consum şi-a majorat vânzările cu 53%

Autor: Laurentiu Cotu 30.08.2011

Compania CSI România, furnizor de soluţii de paletizare şi manipulare pentu industria bunurilor de larg consum, printre ai cărei clienţi se află giganţi precum Procter&Gamble, JTI sau Pepsico, a realizat în primul semestru o cifră de afaceri de 26,6 mil. lei (circa 6,3 mil. euro), în creştere cu 53% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. CSI România este membră a grupului olandez CSI, care mai deţine pe piaţa locală şi compania CSI Invest.

Anul trecut, cifra de afaceri totală a subsidiarelor CSI din România a fost de 9,5 mil. euro, iar pentru acest an este prevăzută o creştere de 30-40% a afacerilor, potrivit informaţiilor anterioare furnizate de conducerea companiei CSI România.

"Evoluţia pozitivă a afacerilor în prima parte a anului a fost determinată de creşterea volumului de comenzi odată cu mutarea unei părţi a producţiei din Olanda în România. Totodată, am înregistrat o creştere a comenzilor din partea unor companii din afara grupului aflate în zona euro, cu precădere din Olanda'', a declarat Daniel Măluţan, manager general al CSI România.

Conducerea companiei spune că piaţa pe care o deserveşte (cea a soluţiilor de paletizare şi manipulare pentru industria FMCG) s-a aflat pe un trend ascendent în prima jumătate a anului, existând semnale de revenire a comenzilor din partea clienţilor tradiţionali, precum Procter&Gamble, JTI, Pepsico sau Unilever.