7 greseli de evitat intr-un start-up

Autor: inCont.ro 30.08.2011

Deschiderea unui business reprezinta o provocare pentru orice om de afaceri. Totodata, cand vine vorba despre un start-up, multi intreprinzatori au tendinta de a comite o serie de greseli, fie din prea mult entuziasm, fie din aplicarea unor strategii fara prea multa cercetare practica.

Iata topul celor mai frecvente greseli comise in randul persoanelor care decid sa porneasca o afacere:
1. Intocmesti un plan de afaceri superficial
Primul si cel mai important pas in deschiderea unui business il reprezinta planul de afaceri, sustin economistii. De aceea, acordarea unui timp generos pentru realizarea planului este esential in derularea business-ului.
Consultantul de management al firmeiActionCOACH, Joanna Shows, citata de inc.com, spune: "Planul de afaceri este suflul business-ului", punctand ca un proiect studiat cu atentie va determina, ulterior, flexibilitate si potential pentru dezvoltare.
"Afacerile sunt asemenea unui camp de lupta. Poti sa te inarmezi cu toate armele posibile, dar odata ce te-ai lovit de gardul electric, totul e compromis", adauga Shows.
2. Iti promovezi afacerea intr-o maniera light
Stuart Skorman, fost manager al unei trupe de rock si totodata printre primii investitori al Whole Foods, crede ca oricine isi gandeste proiectul inainte sa aiba stabilite strategiile de marketing, este un incepator in arta afacerilor.
Cand Skorman si-a lansat lantul de magazine de video EmpireVideo, el si-a planificat succesul, dar si strategiile privind targetul si promovarea. "Am construit (virtual) compania pentru 200 de persoane", marturiseste Skorman, intr-un interviu acordat inc.com. Si nu se refera la 200 de clienti, ci de angajati.

Intreprinzatorul a creat o firma pentru furnizorii de publicitate, incluzand editorii publicatiilor nationale. "Povestea ta trebuie sa fie una virala", subliniaza omul de afaceri. Citiţi mai mult despre cele 7 greşeli de evitat într-un start-up pe www.incont.ro