Băsescu constată: Pare misiune imposibilă finalizarea autostrăzii Bucureşti-Ploieşti la 31 decembrie 2011. Vedeţi aici cum arată autostrada acum - VIDEO

Autor: Miruna Badea 30.08.2011

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, după ce a vizitat şantierele autostrăzii Bucureşti-Ploieşti, că pare misiune imposibilă finalizarea lucrărilor în termen, până la 31 decembrie 2011, rămânând de văzut dacă firmele constructoare vor reuşi acest lucru.

În 4 ani doar 10 km asfaltaţi pe A3 Bucureşti-Ploieşti. Vezi aici stadiul lucrărilor la cea mai nouă autostradă


"Ce vă pot spune este că, funcţie de stadiul lucrării, era un număr suficient de utilaje pentru ca termenul să fie realizat. Spre exemplu, pe primul tronson, unde lucrarea era mult mai avansată, sunt alte operaţiuni. Pe penultimul tronson, unde lucrarea pare rămasă în urmă, erau categoric suficiente utilaje ca să prindă timpul din urmă. Este de văzut însă dacă îi va ajuta şi natura că în noiembrie- decembrie nu prea poţi să mai torni asfalt", a spus Traian Băsescu.

Cum se vede din maşină Autostrada A3 Bucureşti-Ploieşti - VIDEO



Şeful statului a mai spus că nu va discuta cu constructorii, deoarece consideră că aceasta este "treaba ministrului Transporturilor". "Deşi, moral, ei toţi sunt obligaţi faţă de mine pentru că eu am vrut ca şi firmele româneşti să îşi creeze istoric de autostradă, să poată participa la o licitaţie, să nu mai lucreze numai în subantrepriză la firmele străine. Deci au o obligaţie morală faţă de mine să respecte termenul de 31.12", a spus preşedintele.


Preşedintele a spus că îi este greu să estimeze dacă vor fi decalate cu mult lucrările. "Pare în momentul de faţă misiune imposibilă, dar să vedem", a spus el.