Noriel deschide al 14 magazin de jucării, în Iulius Mall Cluj

Autor: Laurentiu Cotu 30.08.2011
Retailerul de jucării Noriel, care comercilizează mărci precum Monopoly, Twister, Barbie sau Horseland, va deschide la începutul lunii septembrie cel de-al 14-lea magazin din reţeaua naţională, în Iulius Mall Cluj-Napoca. Compania deţine în prezent magazine în mai multe centre comerciale din Bucureşti, Iaşi, Timişoara, Constanţa şi Oradea.
Potrivit reprezentanţilor Iulius Mall Cluj, primii 50 de cumpărători, care vor fi prezenţi sâmbătă, 3 septembrie, la inaugurarea magazinului Noriel, vor primi gratuit vouchere de 50 lei, pe care le pot folosi pentru achiziţionarea de jucării. Totodată, clienţii Noriel din Iulius Mall Cluj primesc 10% reducere în primele două săptămâni de la inaugurarea magazinului.


Unitatea va comerciliza peste 3.000 de jocuri şi jucării, de la păpuşi şi accesorii, figurine, jocuri creative şi de construcţie, până la jucării de exterior, articole pentru şcoală, precum şi jucării şi accesorii pentru bebeluşi.


Grupul Noriel, în acţionariatul căruia a intrat în 2010 compania Axxess Capital (ce administrează fondurile de investiţii RAEF şi BAF) reprezentată de Horia Manda, include companiile Noriel Impex (distribuitor de jucării), Toys and Games Industry (fabrica de jucării din Prahova), Noriel Maxim (editura de reviste şi materiale educaţionale pentru copii), Intertoy Zone (divizia de retail). În acţionariatul Noriel se regăsesc şi antreprenorii români, Cristian Constantinescu, Mirela şi George Constantinescu.
În 2009 grupul de firme Noriel a ajuns la un rulaj de 12 mil. euro, iar pentru 2010 îşi stabilise o ţintă de vânzări de 15 mil. euro. Anul trecut, piaţa locală a jucăriilor (care include şi articole de îngrijire a copilului-babe care) era estimată la 180 mil. euro.