Boagiu cere destituirea unuia dintre consilierii din minister

Autor: Andreea Mioara Neferu 01.09.2011

Ministrul transporturilor şi infrastructurii Anca Boagiu a cerut secretarului de stat Eusebiu Pistru destituirea din funcţie a unuia dintre consilierii săi personali, şi anume Sorina Petronela Ţone.

Presa a relatat recent că Ţone a rămas fără permisul de conducere, după ce a fost prinsă conducând cu o viteză de 156 de kilometri la oră în afara localităţii, aceasta acuzându-i pe poliţişti că ar fi provocat-o să atingă această viteză.

"Cred că doamna Sorina Petronela Ţone a dovedit că nu este potrivită pentru o funcţie publică în cabinetul unui demnitar. Prin atitudinea şi comportamentul său, consider că doamna Ţone a adus grave prejudicii de imagine Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Oamenii care deţin funcţii publice trebuie să fie primii care respectă legea, iar cei care nu o fac trebuie să răspundă la fel ca orice alt cetăţean", a spus Anca Boagiu.

În 2004, consilierul actual al secretarului de stat Eusebiu Pistru a fost arestată după ce a fost prinsă în flagrant delict de corupţie. La acea vreme, lucra tot în Ministerul Transporturilor.