Un bărbat solicită desfiinţarea PDL. Partidul nu a înregistrat în termen legal documentele adoptate la Convenţia Naţională

Autor: Mediafax 03.09.2011

Încetarea activităţii Partidului Democrat Liberal şi radierea acestuia a fost solicitată de un bărbat Tribunalului Capitalei, dar şi Ministerului Public, instituţie care a însă a direcţionat cererea petentului către instanţă.

Petiţia adresată Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de către Viorel Rînghilescu, prezentată în cadrul unei emisiuni la Antena 3 "ca reprezentând dovada faptului că Ministerul Public a fost sesizat de o persoană interesată în legătură cu încetarea activităţii acestui partid politic, care nu ar fi respectat dispoziţiile legii partidelor politice şi trebuia să solicite Tribunalului Bucureşti radierea, a vizat o cauză aflată pe rolul acestei instanţe de judecată, în care petentul este parte", se arată într-un comunicat remis, sâmbătă, presei.

"În aceste condiţii , în conformitate cu dispoziţiile art. 6 indice 1 din legea petiţiilor (Legea 233/2002 cu modificări), petiţia petentului, prezentată în emisiune, a fost transmisă acestei instanţe, respectiv Tribunalului Bucureşti. De asemenea, în concordanţă cu dispoziţiile legii petiţiilor, a fost comunicat petentului faptul că această petiţie a fost redirecţionată instituţiei pe rolul căreia se află cauza la care domnia sa a făcut referire", arată Ministerul Public în comunicat.

Ministerul Public a subliniază faptul că răspunsul transmis de instituţie lui Viorel Rînghilescu reprezintă numai dovada că petiţia sa a fost redirecţionată instituţiei pe rolul căreia se află cauza în care era parte.

Tribunalul Bucureşti va lua în discuţie, în 8 septembrie, cererea lui Viorel Rînghilesci, preşedintele Partidului Democrat, de dizolvare a PDL, întrucât acest partid nu şi-a înregistrat în termen legal documentele adoptate în urma Convenţiei Naţionale din 14 mai 2011.