Samsung pierde din nou în faţa rivalului Apple: nu mai poate vinde tabletele Galaxy în Germania

Autor: Ştefan Vrabie 05.09.2011

amsung Electronics, unul dintre cei mai mari producători de electronice din lume, a oprit în Germania promovarea noii sale tablete Galaxy 7.7 abia dezvăluită pe 1 septembrie la IFA Berlin, cel mai mare show de electronice din lume, după ce Apple a câştigat un nou ordin de blocare a vânzărilor de tablete Galaxy, scrie agenţia de presă Bloomberg.

"Samsung va respecta decizia instanţei", a declarat James Chung, purtător de cuvânt al Samsung. "Noi credem că acest lucru limitează grav alegerea consumatorilor din Germania", a mai adăugat el.

Potrivit oficialilor companiei, Samsung va continua să folosească toate opţiunile disponibile, inclusiv acţiuni în justiţie, pentru a-şi apă­ra drepturile de proprietate intelectuală.

Litigiul dintre cele două companii, care concurează pe piaţa telefoanelor mobile, are loc în cel puţin cinci ţări, între care Coreea de Sud, Japonia, Germania şi Marea Britanie.

Apple a dat în judecată Samsung în aprilie, susţinând că dispozitivele Galaxy au copiat tehnologii şi modele de design folosite de Apple pentru a crea tableta iPad şi smartphone-urile iPhone. Acţiunea împotriva Samsung se adaugă la procesele cu privire la încălcarea brevetelor împotriva dispozitivelor cu platformă Android, precum cele de la Motorola Mobility Holdings şi HTC, acum când software-ul Google câştigă cotă de piaţă.

Mişcarea făcută de Apple ridică miza pentru Google, care şi-a acuzat rivalii săi pentru parteneriatul care l-au făcut pentru cumpărarea miilor de patente Nortel unde Google a pierdut licitaţia motivând că aceştia încearcă să pună piedici popularului sistem de operare Google Android.

Samsung Galaxy Tab 7.7 prezentat la IFA Berlin are o nouă generaţie de display-uri, tehnologia folosită fiind Super AMOLED cu o rezoluţie WXGA de 1.280 x 800. Tableta rulează sistemul de operare Google Android 3.2 numit şi HoneyComb. Sub ecranul de 7,7 inchi, Galaxy 7.7 are un procesor de 1,4 GHz dual core cu abilitate de redare a conţinutului video Full HD de 1.080 de pixeli. Tableta va veni în patru versiuni - de 8 GB, 16, 32 şi 64 GB - şi dispune de o cameră de 2 megapixeli în faţă şi una de 3 megapixeli în spate. Galaxy Tab 7.7 are o grosime de 7,89 mm şi o greutate de 335 g, mai dispune şi de un slot pentru un card SD ce poate extinde memoria cu până la 32 GB.

În lume vânzările de tablete PC din acest an vor ajunge la 53,5 milioane unităţi în urma cererii pentru iPad şi dispozitivele dotate cu sistemul de operare Android al Google, potrivit estimărilor făcute de analiştii companiei de cercetare International Data Corporation.

În România vânzările de tablete PC au crescut puternic în primul semestru la circa 14.000 de unităţi, potrivit datelor obţinute de ZF de la mai mulţi jucători de pe piaţă. Momentan nicio companie de analiză nu măsoară vânzările de pe acest segment, astfel că singurele date sunt cele pe care le oferă retailerii sau producătorii.