Michael Schmidt, omul care a adus BMW în România, a dus Rolls-Royce la Munchen

Autor: Gabriel Botezatu 09.09.2011



Dealerul BMW şi Mini Automobile Bavaria, controlat de omul de afaceri Michael Schmidt, a deschis joi la Munchen o reprezentanţă a mărcii britanice Rolls-Royce, a anunţat compania.

Showroom-ul, care va fi operat prin firma Schmidt Premium Cars, membră a grupului Automobile Bavaria, este amplasat în centrul oraşului german.

La inaugurarea centrului au fost invitaţi, printre alţii, directorul executiv al Rolls-Royce Motor Cars, Torsten Muller-Otvos, şi designerul şef al constructorului britanic, Ian Robertson.

În România, Automobile Bavaria a deschis anul trecut în cadrul reprezentanţei BMW din Băneasa primul service autorizat Rolls-Royce din ţară, fiind şi unicul de acest fel din regiune.

Automobile Bavaria a fost înfiinţată la Braşov în anul 1994, când a devenit şi importator pe plan local al mărciiBMW, iar în 2001 a preluat importul mărcii Mini. În 2007, constructorul german de automobile şi-a deschis reprezentanţă în Bucureşti, preluând astfel activitatea de import pe piaţa din România a celor două mărci. BMWRomânia a preluat de la Automobile Bavaria, în acest an, şi importurile de motociclete ale mărcii.

În total, reţeaua de dealeri a companiei este formată din 13 reprezentanţe, nouă în România şi patru în Germania.