Cine sunt cei mai bogaţi 10 oameni din China

Autor: Crenguta Nicolae 10.09.2011

Numărul miliardarilor chinezi s-a dublat în ultimii doi ani, astfel încât China este acum pe locul secund la nivel mondial după numărul persoanelor cu o avere care depăşeşte un miliard de dolari, reiese din lista anuală a celor mai bogaţi cetăţeni chinezi, publicată miercuri de grupul editorial Hurun Report, care realizează astfel de liste din 1999.

Topul Hurun Report, echivalentul chinezesc al listelor Forbes, este condus de Liang Wengen, şeful companiei de construcţii şi utilaje Sany, cu o avere estimată la circa 11 miliarde de dolari. Creşterea preţului acţiunilor Sany i-a dublat lui Wengen averea în ultimul an.

Cei mai bogaţi chinezi au afaceri cu precădere în sectorul bunurilor de consum, al internetului (Robin Li Yanhong, şeful motorului de căutare chinezesc Baidu) şi mai ales al proprietăţilor imobiliare, sector în plină expansiune în China. Cel mai tânăr miliardar, Yang Huiyan, este o femeie, fiica unui fost fermier devenit magnat imobiliar, şi are 30 de ani, iar în topul celor mai bogaţi 10 figurează încă o femeie, Wu Yajun, îmbogăţită tot din afaceri imobiliare. Citiţi mai mult despre cine sunt cei mai bogati oameni din China pe www.businessmagazin.ro