Şeful AOL este interesat de o posibilă fuziune cu Yahoo!

Autor: Mediafax 13.09.2011

Directorul general al AOL Tim Armstrong (foto) a contactat mai mulţi consilieri ai Yahoo! pentru a evalua interesul pentru o posibilă fuziune a celor două companii, după demisia directorului general al Yahoo! Carol Bartz, au declarat surse apropiate situaţiei, citate de Bloomberg. Armstrong discută opţiuni pentru o colaborare care ar consolida activitatea celor două companii din domeniul internetului.

A discutat cu firme de brokeraj şi bancheri de la compania Allen & Co., care lucrează cu Yahoo!, a spus o sursă. Şeful AOL a fost interesat de o fuziune cu Yahoo! anul trecut, dar a fost respins în perioada în care la conducere se afla Bartz. Plecarea directorului Yahoo! l-a făcut să reanalizeze situaţia, iar unul dintre scenariile luate în calcul ar fi că Yahoo! ar prelua AOL. Armstrong ar deveni astfel directorul general al celor două companii unificate, a spus una din surse.

Este puţin probabil ca Yahoo! să fie interesată de o tranzacţie cu AOL în acest moment, care înregistrază pierderi şi o scădere a veniturilor, potrivit surselor. Valoarea de piaţă a AOL este de circa 1,6 miliarde de dolari, iar cea a Yahoo! de 18,2 miliarde de dolari. Un purtător de cuvânt al AOL a refuzat să comenteze, la fel şi un reprezentant al Yahoo!.